Tin tức Việt

Chủ Nhật, 1 tháng 9, 2013

Paid in full

Nguồn tin: Walking Alone

A young man was getting ready to graduate college. For many months he had admired a beautiful sport car in a dealer’s showroom, and knowing his father could well afford it, he told him that was all he wanted.


As Graduation Day approached, the young man awaited signs that his father had purchased the car. Finally, on the morning of his graduation his father called him into his private study. His father told him how proud he was to have such a fine son, and told him how much he loved him. He handed his son a beautiful wrapped gift box.


Curious, but somewhat disappointed the young man opened the box and found a lovely, leather-bound Bible. Angrily, he raised his voice at his father and said, “With all your money you give me a Bible?” and stormed out of the house, leaving the holy book.


Dad Son Paid in full


Many years passed and the young man was very successful in business.


He had a beautiful home and wonderful family, but realized his father was very old, and thought perhaps he should go to him. He had not seen him since that graduation day. Before he could make arrangements, he received a telegram telling him his father had passed away, and willed all of his possessions to his son. He needed to come home immediately and take care things. When he arrived at his father’s house, sudden sadness and regret filled his heart.


He began to search his father’s important papers and saw the still new Bible, just as he had left it years ago. With tears, he opened the Bible and began to turn the pages. As he read those words, a car key dropped from an envelope taped behind the Bible.


It had a tag with the dealer’s name, the same dealer who had the sports car he had desired. On the tag was the date of his graduation, and the words…PAID IN FULL. How many times do we miss God’s blessings because they are not packaged as we expected?


———————————————


Bài dịch:


1 chàng trai trẻ đang chuẩn bị cho lễ ra trường. Anh ta khao khát sở hữu chiếc xe thể thao trong showroom, và anh biết bố mình có thể đáp ứng được nên anh nói với bố đó là những gì mình muốn.


Khi mà ngày lễ ra trường gần đến, chàng trai trẻ vẫn đang mong chờ dấu hiệu bố mình đã mua chiếc xe đó. Cuối cùng, buối sáng ngày lễ, bố của anh gọi anh vào trong phòng học, nói với anh rằng ông rất tự hào có 1 ng đứa con trai ngoan, và ông ấy yêu anh biết dường nào. Ông trao cho anh một gói quà nhỏ được gói rất đẹp.


Háo hức mở gói quà, và cuốn kinh Bible được bọc da, đã làm cho anh thất vọng. Anh lớn tiếng với bố mình, một cách tức giận: Tất cả tiền bố mua cho tôi cuốn Bible này sao? Anh bực tức bỏ nhà đi, vứt lại cuốn sách.


Nhiều năm trôi qua và anh đã trở thành 1 doanh nhân thành đạt.


Khi đã có một ngôi nhà đẹp và gia đình tuyệt vời, anh chợt nhớ ra bố mình đã già và có lẽ anh nên đi gặp ông ấy. Anh đã không gặp bố từ buổi lễ tốt nghiệp ấy. Trước khi anh sắp xếp các cuộc hẹn, thì điện báo mang tin dữ tới: bố anh đã qua đời, và anh được thừa kế toàn bộ tài sản theo di chúc của bố. Anh cần về nhà ngay để lo đám tang cho bố. Khi anh về tới ngôi nhà xưa, trong trái tim anh bỗng ngập tràn nỗi buồn và sự hối tiếc.


Anh bắt đầu tìm những giấy tờ quan trọng của bố, và anh thấy cuốn kinh Bible, vẫn còn mới từ khi anh vứt lại sau chừng ấy năm. Anh mở từng trang sách, từng giọt nước mắt rơi. Khi anh đang đọc từng câu chữ, thì phong bì đựng chiếc chìa khóa xe được đính trong cuốn kinh rơi xuống.


Nó có tên của người quản lý, chính là người quản lý showroom có chiếc xe mà anh khao khát. Phong bì được ghi ngay ngày lễ ra trường của anh, với dòng chữ : ĐÃ TRẢ ĐỦ. Đã bao nhiêu lần chúng ta bỏ lỡ lời chuc lành của Chúa chỉ vì nó không có bề ngoài như chúng ta mong đợi?


Bố Cóc
Đăng ký: Viet Blogs

Nguồn tin

0 nhận xét:

Đăng nhận xét

Nguồn Tin Mới